Onze halve marathon uitdaging voor Diabetes+

Pockwear _

( Eigen actie )

Opgehaald

855
85% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

Dit jaar zetten mijn zus Lisette en ik, Féline, onze goede voornemens om in actie! Op 12 mei 2024 rennen wij, namens Pockwear, de halve marathon van Leiden voor Diabetes+! 💙

Diabetes+ zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes en alle schillen eromheen (bv. partner, ouder, broer/zus van iemand met type 1). De + staat voor het beste eruit halen en leren omgaan met alle minpunten, en ontdekken wat wél mogelijk is. En dat gaan wij ook doen!

We delen graag onze (diabetes) voorbereidingen en uitdagingen in aanloop naar de halve marathon om meer bewustzijn te creëren over diabetes en te laten zien dat er veel mogelijk is. Daarom zetten we ons in om geld in te zamelen voor Diabetes+, zodat zij haar belangrijke missie kan voortzetten.


Bekijk alle

Een ervaring om nooit te vergeten!

05-06-2024 | 10:21 Uur
Op 12 mei hebben wij (Lisette en Féline) deelgenomen aan de halve marathon van Leiden. Het was een dag vol spanning, inspanning en uiteindelijk ook trots. Hoewel we weinig hebben kunnen filmen door het genieten en de focus op de race, kunnen we met zekerheid zeggen: we hebben het gehaald! Diabetes en de halve marathon Bij mij (Féline) speelde mijn diabetes een centrale rol tijdens de race. Wat ik ook had voorbereid, het liep anders dan gepland. Zoals getraind had ik mijn sportstand een aantal uur van tevoren aangezet en ongeveer 32 koolhydraten genomen 45 minuten voor de start. Echter, door de vertraging in het startvak, aangezien wij als laatste startten, begonnen we pas 30 minuten later. Dit zorgde ervoor dat mijn bloedsuiker steeg tot 18 mmol/l. Op een gegeven moment had ik energie nodig in de vorm van een gelletje. Echter, met zo'n hoge bloedsuiker was dat niet verstandig. Het wegwerken van die hoge bloedsuiker kostte ontzettend veel energie en wilde nog niet lukken. Ik moest improviseren en paste een strategie toe die ik nog niet eerder had gebruikt. Ik voerde een correctiebolus uit, maar stopte deze eerder om te voorkomen dat ik in verband met het sporten te veel actieve insuline in mijn lichaam zou krijgen. Dit zorgde ervoor dat mijn bloedsuikers geleidelijk daalden en ik mijn gelletjes kon nemen. En ik de race uiteindelijk kon voltooien met een bloedsuiker van rond de 6 mmol/l. Hoewel de hoge bloedsuikers extra energie kostten tijdens het hardlopen, gaf het me ook het vertrouwen en de trots dat ik het kon! Hoe zou het dan wel niet gaan als de bloedsuikers mee hadden gezeten? :) Onze ervaring De race bleek een flinke uitdaging te zijn. Het was die dag erg warm, iets waar we nog niet op getraind hadden. Dit leidde zelfs tot het stilleggen van de hele marathon en het annuleren van de 10 km race omdat de veiligheidsregio niet kon garanderen dat er voldoende hulpverleners beschikbaar zouden zijn. Vele lopers waren onwel geworden door de hitte. Wij hebben echter doorgezet. Elk waterbekertje en elke sproeier onderweg hebben we benut om af te koelen en gehydrateerd te blijven. Hoewel we beide trager liepen dan gepland, zijn we enorm trots dat we de finish hebben bereikt. Onze ambitie blijft hoog: we zijn alweer begonnen met nieuwe trainingen om onze tijd te verbeteren. Dankbaarheid en ondersteuning We willen onze dank uitspreken voor alle donaties die we hebben ontvangen. Het was geweldig om te zien hoeveel mensen ons hebben gesteund. Bovendien stonden vrienden en familie als verrassing langs de route. Hun aanmoedigingen kwamen precies op de momenten dat we het het meest nodig hadden. Het publiek zorgde voor een fantastische sfeer: onbekenden riepen je naam en kinderen gaven high fives, wat zorgde voor kippenvelmomenten, ondanks de hitte! Bijna ons donatiedoel bereikt We hebben de halve marathon voltooid en zijn bijna bij ons doelbedrag aangekomen. Help jij ons mee om dit te halen? Superbedankt namens ons en Diabetes+!  

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer